Recrutare și selectie

Orice companie recruteaza din cand in cand persoane noi. Pentru aceasta angajatorii recurg fie la metoda DIY (do it yourself) fie la RPO (recrutare cu sprijinul unei agentii specializate). Alegerea uneia sa alteia dintre optiuni este determinata de volum (cate posturi vacante trebuie acoperite?), de urgenţă (cat de repede trebuie ocupate posturile vacante?), de accesibilitate (cati candidati eligibili estimam ca exista in piata si cati dintre acestia ar putea fi interesati de oferta noastra?), precum si de riscurile procesului (cum stim ca am ales persoana potrivita? ce riscuri implica o greseala de selectie?). Recrutarea şi selectia sunt consumatoare de timp şi bani, motiv pentru care sprijinul profesionistilor poate fi util.

Avem solutii.

Sprijinul nostru este rapid, eficace şi se contureaza in două modele:

Recrutarea de contingenta este o solutie recomandata in situatiile in care in companie apar posturi vacante neplanificate care trebuie acoperite imediat. Acestea pot fi urmarea necesitatii de a face noi angajari intr-un interval foarte scurt sau consecinta demisiilor sau demiterilor neasteptate survenite in interiorul departamentelor. Recrutarea de contingenta da rezultate in special in cazul posturilor considerate nestrategice: juniori, generalisti, specialisti si chiar poziţii de middle management. Pentru a identifica intr-un timp foarte scurt un numar suficient de candidaţii eligibili, recrutorii valorifica baza de date a agentiei si, prin metode inovatoare, amplifica vizibilitatea agentiei si a ofertei de munca  in mediul online pe site-urile de cariera si pe reţelele de socializare. Durata unui astfel de proiect nu depaseste doua saptamani, iar tarifele sunt calculate intotdeauna in functie de succesul intregului demers, plata efectuandu-se odata cu angajarea candidatului ales.

Executive Search este o solutie recomandata in cazul in care se urmareste acoperirea unor posturi vacante de conducere sau de experţi din organizatie. De aceasta data, candidatii sunt recrutati din surse bine individualizate (concurenţi direcţi, industrii nisate,  asociaţii profesionale etc) din tara sau strainatate. Metoda de recrutare este puternic orientata spre persoana candidatului si consta in verificarea din varii surse (referinte, lucrari publicate, articole din presa etc) a trecutului sau profesional, urmata de abordare directa, interviu semistructurat si evaluare psihometrica. Acest tip de recrutare bazat pe calitate dureaza, în general, mai mult decat rerutarea de contingenta si solicita un grad mai mare de implicare a clientului in derularea procesului.

Cand sa le utilizati

Solicitati RECRUTAREA DE CONTINGENTA

  • Cand doriti sa acoperiti rapid un post vacant din compania dumneavoastra
  • Cand postul vacant nu este unul critic pentru organizatie
  • Cand anticipati ca se va primi un numar mare de aplicatii eligbile pentru postul vacant
  • Cand este nevoie sa acoperiti simultan mai multe posturi vacante de acelasi fel
  • Cand exista un coordonator de resurse umane intern care sa evalueze candidatii propusi de agentie prin prisma compatibilitatii cu valorile si cultura organizatiei

Solicitati EXECUTIVE SEARCH

  • Cand postul are rol strategic in compania dumneavoastra
  • Cand calitatea candidatilor prevaleaza asupra duratei procesului de recrutare si selectie
  • Cand nu doriti sa faceti public numele companiei dumneavoastra catre candidati pe durata recrutarii
  • Cand vizati angajati-cheie de la concurentii dumneavoastra
  • Cand anticipati ca cei mai buni candidati sunt pasivi si greu de contactat pe site-urile de recrutare sau in retelele profesionale

Cum functioneaza?

In tot ceea ce facem ne bazam pe cunoaşterea pieţei, pe creativitate si pe abilitatea de a crea contacte. Valorificam multiple surse de candidati, promovam ofertele de munca prin varii canale de comunicare, sustinem interviuri aprofundate, aplicam teste, verificam referintele profesionale ale candidatilor nostri, solicitam cazierul judiciar si investigam problemele medicale ale acestora cu scopul de a minimiza cat mai mult riscul de angajare a unei persoane nepotrivite.

Pentru evaluarea candidatilor utilizam intotdeauna interviul comportamental pornind de la premisa ca performanta trecuta este cel mai bun predictor al performanţei viitoare în situaţii similare. Interviul comportamental dezvaluie nu doar experienţa profesională a candidatului, ci si trăsăturile sale de personalitate si caracterul. Candidaţii isi expun atitudinea fata de munca, exprima ceea ce le place sau displace la serviciu, povestesc despre succesele si esecurile lor profesionale, isi afirma aspiratiile si planurile de viata si cariera.

Pentru a confirma sau corecta opinia consultantului despre candidatul intervievat, aplicam teste de personalitate si de competente astfel incat profilul profesional al fiecarui candidat transmis clientului sa fie realist si sa justifice orice decizie in legatura cu angajarea, formarea, promovarea candidatului respectiv.

Dati-ne sansa de a va prezenta modalitatile in care putem contribui la succesul afacerii dumneavoastra.

 

Contactati-ne